Lietotāja rīki

Vietnes rīki


dazadi:holestarina-limena-normalizesana

Atšķirības

Norādītais vecais variants no patreizējās lapas atšķiras ar.

Saite uz salīdzināšanas skatu.

Abās pusēs iepriekšējo versijuIepriekšējā versija
dazadi:holestarina-limena-normalizesana [10.11.2020 12:57] Imantsdazadi:holestarina-limena-normalizesana [10.11.2020 13:17] (patlaban) Imants
Rinda 3: Rinda 3:
 ^  Produkta veids    Ieteicamie produkti                                                                                                                                          ^  Mēreni lietojamie (ierobežojamie) produkti  ^  Produkti, no kuriem jāizvairās  ^ ^  Produkta veids    Ieteicamie produkti                                                                                                                                          ^  Mēreni lietojamie (ierobežojamie) produkti  ^  Produkti, no kuriem jāizvairās  ^
 ^ Graudu produkti  | Graudu maize, rudzu maize, brokastīs graudu produkti: griķi, rīsi, auzu pārslas, grūbas (gatavoti bez taukiem, eļļas pilnpiena). Produkti ar kliju piedevu.  | Mannā, baltmaize, makaroni.                 | Smalkmaizītes, siera radziņi.   | ^ Graudu produkti  | Graudu maize, rudzu maize, brokastīs graudu produkti: griķi, rīsi, auzu pārslas, grūbas (gatavoti bez taukiem, eļļas pilnpiena). Produkti ar kliju piedevu.  | Mannā, baltmaize, makaroni.                 | Smalkmaizītes, siera radziņi.   |
 +^ Piena produkti  | Vājpiens, zema (zem 20%) tauku satura siers, biezpiena siers, vājpiena biezpiens, ļoti zema tauku satura jogurts, kefīrs, paniņas.  | Pilnpiens, siers ar samazinātu tauku saturu (ķimeņu siers). Jogurts, kefīrs ar samazinātu tauku saturu.  | Trekns piens, kondensētais piens, krējums, sviests. Trekns jogurts, trekns biezpiens. Treknie saldie biezpiena sieriņi.  |
 +^ Zupas  | Stiprs buljons, dārzeņu zupas.  |  | Treknas zupas, krējuma zupas.  |
 +^ Zivis  | Visas liesās un treknās zivis (vārītas, sautētas, ceptas uz restēm) minimāli 2-3 reizes nedēļā. Izvairīties no zivs ādas.  | Eļļā ceptas zivis. Krabji, garneles.  | Ikri. Treknas ceptas zivis. Kalmāri  |
 +^ Gaļa  | Tītars, netrekna vista, cālis (bez ādas), teļa gaļa, medījumi, truša gaļa.  | Liesa vērša gaļa, cūkgaļa, jaunlopa, jēra gaļa (ne vairāk kā 150g dienā 1-3 reizes nedēļā). Teļa vai cāļa gaļas desa. Aknas ne vairāk kā 3 reizes mēnesī.  | Pīles, zosis, vistas treknā gaļa, desas, dūmdesas, putnu ādas. Subprodukti (smadzenes, nieres, aknas, sirds).  |
 +^ Tauki  | Olīvu eļļa.  | Augu eļļas: saulespuķu, kukurūzas, rapšu. Mīkstais (ne hidrogenētais) margarīns, kas satur šīs eļļas.  | Dzīvnieku tauki. Sviests. Taukos caurmircis ēdiens. Cietais margarīns.  |
 +^ Olas  | Olu baltums.  | Ne vairāk kā 2 olas nedēļā (ieskaitot tās, ko lieto barības gatavošanai).  | Olu dzeltenums.  |
 +^ Saldie ēdieni. Konditorejas izstrādājumi  | Želejas, pudiņi no vājpiena un ar mazu cukura piedevu. Augļu salāti.  | Netreknie cepumi bez cukura. Marcipāns. Halva. Bezē kūkas.  | Saldējums, pudiņi, klimpas, mērces ar krējuma sviestu. Treknie cepumi. Šokolāde, konfektes. Ievārījumi, džemi. Treknas, saldas kūkas, tortes.  |
 +^ Rieksti  | Valrieksti, mandeles.  | Zemesrieksti, pistācijas.  | Kokosrieksti, sālīti rieksti.  |
 +^ Augļi, dārzeņi  | Visi svaigi un saldēti dārzeņi, pākšaugi: pupas, zaļie zirnīši, kukurūza, ar mizu vārīti kartupeļi. Visi svaigie un žāvētie augļi. Bez cukura konservēti augļi.  | Eļļā cepti kartupeļi. Augļu kompoti ar nelielu cukura piedevu.  | Taukos cepti kartupeļi un dārzeņi. Sālīti un ļoti saldi konservētie augļi.  |
 +^ Dzērieni  | Tēja. Filtrēta un šķīstoša kafija bez cukura. Minerālūdens. Nesaldinātas sulas.  | Alkoholu ne vairāk kā 20g (pārrēķinot tīrā etilspirtā dienā).  | Šokolādes dzēriens. Vārīta kafija. Saldi dzērieni.  |
 +^ Piedevas, garšvielas  | Pipari. Sinepes. Garšvielas. Mārrutki.  | Piedevas, kas satur daudz tauku.  | Sāls. Piedevas salātiem ar krējumu, majonēze.  |
  
dazadi/holestarina-limena-normalizesana.1605005848.txt.gz · Labota: 10.11.2020 12:57 , labojis Imants